آنچه بیماران در مورد درد ناشی از سرطان باید بدانند

یکی از باورهای نادرست اما شایع در بیماران دچار سرطان این است که برخی از ایشان تصور می کنند درد جزء جدایی ناپذیر سرطان است. سرطان همیشه با درد همراه نیست و قرار نیست هر بیمار دچار سرطانی لزوما درد هم داشته باشد. سرطان و نمودها و تظاهرات آن در افراد گوناگون متفاوت است. آنچه اهمیت دارد این است که بدانید اگر دچار درد سرطان هستید، قرار نیست که مجبور به پذیرش آن باشید! درد ناشی از سرطان تقریبا در همه موارد قابل مدیریت است و می توان بر آن غلبه کرد و شما در همراهی و همکاری با پزشک معالج و متخصص فلوشیپ درد قادر به مدیریت و اداره درد خواهید بود.

مهمترین نکاتی که باید همیشه و همواره به خاطر داشته باشید این است که:

  • درد شما قابل کنترل و مدیریت است.
  • کنترل درد شما جزئی از درمان سرطان است.
  • گفتگوی شفاف و به اشتراک گذاشتن اطلاعات با پزشک و گروه درمانگر به آن ها کمک خواهد کرد که بتوانند درد شما را مدیریت و کنترل کنند.
  • بهترین راه برای کنترل درد متوقف ساختن آن از همان ابتدا و یا ممانعت از بدتر شدن آن است.
  • داروهای گوناگون و متنوعی برای کنترل درد وجود دارد و طرحِ درمانی برای مدیریت درد در هر بیمار با بیماران دیگر متفاوت است.
  • ثبت روند پیدایش و سیر درد می تواند به پدیدآوردن طرح مطلوبی برای کنترل درد کمک شایانی کند.
  • داروهای خود را آنگونه که دستور داده شده مصرف کنید. آن ها را برای بعد، نگه ندارید و مقدار مصرف آن ها را خودسرانه تغییر ندهید.

به خاطر داشته باشید که درد سرطان را می توان کاهش داد. شما با کاهش درد می توانید از یک زندگی عادی و خواب بهتر لذت ببرید و کیفیت زندگی بهتری داشته باشید. از این روی برای بهتر شدن کیفیت زندگی چه بسا مشورت کردن با یک متخصص درد یا طب تسکینی کمک کننده باشد. متخصصین درد و طب تسکینی در اداره و مدیریت درد، باتجربه و دارای دانش کافی هستند. این پزشکان به درمان علائم، اثرات ناخواسته جانبی و مشکلات هیجانی ناشی از سرطان و درمان های آن می پردازند. این گروه از متخصصین در همکاری با شما بهترین راه را برای مدیریت درد خواهند یافت. از این روی توصیه می شود شما از پزشک معالج یا پرستار خود برای معرفی به یکی از این متخصصین راهنمایی بخواهید.

فراموش نکنید که عدم مدیریت و کنترل درد سرطان می تواند موجب خستگی، افسردگی، خشم، ناراحتی، احساس تنهایی و اضطراب شود؛ اما با مداخله و کنترل شایسته درد می توان از یک زندگی فعال لذت برد، خواب بهتری داشت، لذت بودن در کنار خانواده و دوستان را تجربه کرد، طعم خوش خوراکی ها را چشید و زندگی زناشویی موفق تر و خلق و خوی بهتری داشت.

دکتر رضا امین نژاد

متخصص بیهوشی و مراقبت های ویژه؛ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی قم

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.